Articles for the Month of septiembre 2013

RACONS Programa de RTVE.es 29.08.2011

En aquest viatge ens aproparem a diferents racons del Delta de l’Ebre. Veurem la subhasta del peix a la llotja de Deltebre. Assistirem al llançament de Lo Rall, un art de pesca antiquíssim que es fa servir al Delta. Coneixerem de la mà d’uns mestres barraquers com són les barraques, les construccions més antigues de Catalunya i que han servit com a vivenda de bona part dels habitants del Delta fins els anys 60. Una de les barraques actuals es va transformar en un estudi de so per a enregistrar el disc “La barraca” del grup musical “El Quico, el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries + Pep Gimeno “Botifarra”", que, juntament amb el grup “Terròs” posaran la banda sonora al nostre recorregut pel Delta.

Conversarem amb en “Polet”, un personatge emblemàtic del Delta, que ens parlarà de les feines del camp i de la funció terapèutica de l’arrossar. Un altre pagès, “El Salvador”, ens parlarà dels tipus d’arròs que es conreen i de la lluita contra les plagues que l’afecten. Visitarem la Llacuna de l’Encanyissada, zona protegida del Parc Natural on podem observar de prop flamencs, gavines corses i tota mena d’aus. I coneixerem com una ramaderia de braus, la dels germans Margalef, comparteix des de 1883 el paisatge de canyissars i fang amb les aus.

Navegar pel Delta

Es pot fer un recorregut per l’Ebre navegable, tot salpant de Deltebre fins arribar a Riumar, a la desembocadura del riu. Un guia del Parc Natural ens donarà una àmplia visió de les activitats humanes, econòmiques i naturals del Delta, incloent-hi les diferents activitats esportives que es poden practicar. Un plàcid viatge per contemplar com l’Ebre, després de recórrer més de 900 quilòmetres, arriba al mar.

Enllaços:

Si vols saber més d’aquesta ruta: